Συνέντευξη του Προέδρου ΦΑΡΑΝ

Στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Διοίκησης

Καταχωρήθηκε στο Τύπος

Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΦΑΡΑΝ είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο. Με ένα μοντέλο που συνδυάζει επώνυμα δικά μας γενόσημα και σημαντικά πρωτότυπα προϊόντα από διεθνείς οίκους, συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε καταγράψει σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών, 40% το 2020, 21% το 2021 και για το 2022 εκτιμούμε ότι θα έχουμε αύξηση άνω του 25%

Για το 2022 συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέα πρωτότυπα προϊόντα, να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιό μας. Έτσι πέρα από τους τομείς της Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Ρευματολογίας, Ενδοκρινολογίας και Παθολογίας, το 2022 θα μας βρει με μια εκτεταμένη σειρά πρωτότυπων προϊόντων στη Γυναικολογία και την Εξωσωματική Γονιμοποίηση.

Σε Τροχιά Ανάπτυξης / Επενδύσεων και το 2022

Η πιο σημαντική είδηση, μέχρι την επόμενη για το 2022, είναι ότι η ΦΑΡΑΝ έχει υπογράψει συμφωνίες με την IBSA και την BESIN, μια Ελβετική και μια Γαλλική εταιρεία – γίγαντες στον τομέα της γυναικολογίας και της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Έτσι, με μια σειρά γνωστών υπαρχόντων και νέων προϊόντων που θα λανσαριστούν σύντομα, θα καλύψουμε με ολοκληρωμένο τρόπο τόσο το στάδιο της διέγερσης (με χρήση γοναδοτροπινών) όσο και το στάδιο υποστήριξης της ωχρινικής φάσης (με χρήση προγεστερόνης) που χρειάζονται οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύλληψης. Το πλήρες νέο μας χαρτοφυλάκιο θα φέρει τη ΦΑΡΑΝ σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Και φυσικά το 2022 ξεκινούν νέες συνεργασίες, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

Μοναδική Συνεργασία για τα Ελληνικά Δεδομένα

Η ΦΑΡΑΝ προχώρησε το 2021 σε μια μοναδική συνεργασία με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Quantum Genomics, για την ανάπτυξη και διανομή ενός πρωτοποριακού φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης και της καρδιακής ανεπάρκειας. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση της εταιρείας στην έρευνα & ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, προϊόντων που εκφράζουν απόλυτα τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας, για να προσφέρουν υψηλής ποιότητας θεραπευτικές επιλογές για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.

Η επένδυση της εταιρείας αφορά στην Έρευνα & Ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος και η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει την αποκλειστική αδειοδότηση και διάθεση του προϊόντος στην ελληνική αγορά από ΦΑΡΑΝ. Η αποκλειστική αυτή συνεργασία είναι η πρώτη από μια σειρά συνεργασιών της ΦΑΡΑΝ που θα ακολουθήσουν στον τομέα της καρδιολογίας, στον οποίο η εταιρεία έχει ήδη εισέλθει δυναμικά.

Επέκταση και Εξέλιξη για ένα Όνομα με Ιστορία

Πέρα από την ανάπτυξή μας, ας μην ξεχνάμε ότι το όνομα της ΦΑΡΑΝ έχει «βαθιές ρίζες» στο παρελθόν της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με ιστορία που ξεκινά το 1950. Με τις επιδόσεις μας, τις στρατηγικές μας επιλογές και τελικά τα προϊόντα που προσφέρουμε, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο πολλών διακεκριμένων διεθνών οίκων όσο και της Ιατρικής Κοινότητας στην Ελλάδα. Συνεργασίες, όπως με τις εταιρείες NOVARTIS, SANDOZ, IBSA, BESIN, STADA, MEIJI, PHARMANOVIA, σηματοδοτούν την ανάπτυξη της εταιρείας λανσάροντας συνεχώς νέα προϊόντα στην ελληνική αγορά. Η ιατρική κοινότητα εκτιμά ότι προσφέρουμε καταξιωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας, σημαντικής θεραπευτικής αξίας και τεκμηριωμένης ασφάλειας. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, θα παραμείνουμε πιστοί στον στρατηγικό μας σχεδιασμό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συνεργασίες που θα φέρουν αξιόπιστα καινοτόμα προϊόντα προς όφελος του Έλληνα ασθενούς. Κρατάμε τον πήχη ψηλά και θέλουμε να είμαστε το σημείο αναφοράς σε κάθε θεραπευτική κατηγορία που δραστηριοποιούμαστε.

Πηγή: amna.gr