ΦΑΡΑΝ S.A. και Quantum Genomics

Νέα και Ανακοινώσεις

Καταχωρήθηκε σε Συνεργασίες

Στις 30 Ιουνίου 2021, η Ελληνική φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΡΑΝ προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Quantum Genomics, για την ανάπτυξη και διανομή του καινοτόμου φαρμακευτικού σκευάσματος Firibastat για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης και της καρδιακής ανεπάρκειας. Πρόκειται για σημαντική επένδυση της ΦΑΡΑΝ στην έρευνα και ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος, και η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει την αποκλειστική αδειοδότηση και διανομή του προϊόντος στην ελληνική αγορά από τη ΦΑΡΑΝ.

Το Firibastat είναι το κορυφαίο προϊόν της Quantum Genomics που αναπτύσσει στην κατηγορία BAPAI (Brain Aminopeptidase A Inhibitors). Πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμο θεραπευτική πλατφόρμα τριπλής δράσης που διαμορφώνει ένα νέο μονοπάτι στην προστασία και θεραπεία του καρδιομεταβολικού προφίλ. Το Firibastat, στοχεύει σε ένα ένζυμο του εγκεφάλου (brain APA) για τη θεραπεία της υπέρτασης και της καρδιακής ανεπάρκειας. Το προϊόν βρίσκεται ήδη στο στάδιο της μελέτης φάσης 3, με ενθαρρυντικά πρώιμα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΑΝ, ο κ. Μάριος Κάτσικας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την Quantum Genomics που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον τομέα της καρδιολογίας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση της εταιρείας μας στην έρευνα & ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων που εκφράζει πλήρως τους επιχειρηματικούς στόχους της ΦΑΡΑΝ, να προσφέρει υψηλής ποιότητας θεραπευτικές επιλογές για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, καθώς και το όραμα της εταιρείας να ηγείται και να οδηγεί τις εξελίξεις στην καρδιολογία».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΑΝ, ο κ. Παναγιώτης Κουκουλομάτης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στο μέλλον και να βάζουμε ψηλά τον πήχη σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες όπου δραστηριοποιούμαστε, δουλεύοντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και την Ελληνική κοινωνία. Εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την Quantum Genomics, μια πρωτοποριακή βιοφαρμακευτική εταιρεία στην ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων Καρδιομεταβολικού προφίλ. Η αποκλειστική συνεργασία για την ανάπτυξη της διανομής του καινοτόμου φαρμάκου Firibastat στην Ελλάδα, είναι η πρώτη από μια σειρά συνεργασίες της ΦΑΡΑΝ που θα ακολουθήσουν στον τομέα της καρδιολογίας, στον οποίο μπαίνουμε δυναμικά, μέσα από μια θεραπευτική λύση που έρχεται να καλύψει το κενό σε περιπτώσεις ανθεκτικής υπέρτασης και καρδιακής ανεπάρκειας που δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές».

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα το 1/5 του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση, εκ των οποίων εκτιμάται ότι οι μισοί είναι αδιάγνωστοι, ενώ το 80% των ασθενών παραμένει αρρύθμιστο.