Σχετικά Με Εμάς

Ποιοι Είμαστε. Η Ιστορία Μας. Οι Αξίες Μας.

Εταιρεία

Η ΦΑΡΑΝ είναι μια σύγχρονη και ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, με ιστορία 70 ετών στη φαρμακευτική αγορά.

Η ΦΑΡΑΝ στοχεύει στην προσφορά αναγνωρισμένων θεραπευτικών προτάσεων υψηλής ποιότητας και αξίας, σύγχρονης φαρμακευτικής τεχνολογίας και διαπιστωμένης ασφάλειας.  

Η ΦΑΡΑΝ επιτυγχάνει το στόχο αυτό αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία των στελεχών της στο χώρο της Υγείας, λειτουργώντας με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας και υιοθετώντας υψηλή ποιότητα στη δομή και τις λειτουργίες της.

Η ΦΑΡΑΝ προσφέρει λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών στους τομείς της Ογκολογίας, της Αιματολογίας, της Νεφρολογίας, της Ρευματολογίας, της Ενδοκρινολογίας, της Παθολογίας, της Γυναικολογίας, της Ιολογίας, και της Καρδιολογίας (δείτε όλες τις Θεραπευτικές Κατηγορίες ), μέσω επιλεγμένων διεθνών συνεργασιών και με την εμπιστοσύνη της ιατρικής κοινότητας.


Όραμα, Αποστολή, Αξίες

Το 'Οραμά μας είναι να γίνουμε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως, έχοντας παράλληλα θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων και στην κοινωνία, μέσω της παροχής προϊόντων υψηλής ποιότητας, καθώς και της δέσμευσης και της συμβολής μας στην επιστήμη.

Η Αποστολή μας είναι το εμπορικό σήμα μας να παραμείνει συνώνυμο της ποιότητας, της ασφάλειας και της αξιοπιστίας, από την άποψη των τελικών χρηστών των προϊόντων μας, των συνεργατών μας, καθώς και του συστήματος υγείας στο οποίο δραστηριοποιούμαστε.

Οι Βασικές Αξίες μας περιλαμβάνουν:

  • ενδυνάμωση μέσω της ιδιοκτησίας και της λογοδοσίας
  • δέσμευση για ποικιλομορφία, ισότητα και ένταξη
  • να αντιμετωπίζετε τους άλλους με σεβασμό, ταπεινότητα και ενσυναίσθηση
  • διατήρηση της νοοτροπίας ανάπτυξης

Ιστορία

Η ΦΑΡΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ  ιδρύθηκε από τον κ. Δημήτριο Κάτσικα και γρήγορα έγινε μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην ελληνική αγορά, καθιστώντας την μια ιστορική Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία.

Η αυξανόμενη επιτυχία της ΦΑΡΑΝ πυροδοτεί το ενδιαφέρον της ιταλικής Angelini Pharma Group, η οποία ξεκινά την εξαγορά των εμπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Στη συνέχεια ο κ. Μάριος Κάτσικας επένδυσε μέρος του κεφαλαίου από την εξαγορά στη συνιδρυτική  PROTON PHARMA.

Η νεοσύστατη οντότητα διέθετε μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών με μακροχρόνια σταδιοδρομία σε πολυεθνικές εταιρείες στον φαρμακευτικό τομέα. Η PROTON εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν ισχυρό διεκδικητή στην αγορά επώνυμων γενόσημων φαρμάκων.

Η εταιρεία μετονομάζεται σε ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ, επιστρέφοντας ξανά στις ρίζες της. Το όραμα της ΦΑΡΑΝ είναι να γίνει ηγέτης και να παρέχει ένα σημείο αναφοράς για κάθε θεραπευτική κατηγορία στην οποία δραστηριοποιείται.


Πρότυπα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ - Η ΦΑΡΑΝ διατηρεί πρότυπα ποιότητας πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 και επίσης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Lloyd's - UKAS). Μάθετε περισσότερα »

ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ - Η ΦΑΡΑΝ έχει καθιερώσει ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης κινδύνων και φαρμακοεπαγρύπνησης σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και τις διεθνείς οδηγίες. Μάθετε περισσότερα »

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ - Η ΦΑΡΑΝ έχει εφαρμόσει σύγχρονες πρακτικές συμμόρφωσης σύμφωνα με όλους τους τοπικούς νόμους και διαδικασίες. Ως εκ τούτου, έχει θεσπίσει και τηρεί πλήρως έναν εσωτερικό Κώδικα Επαγγελματικών Πρακτικών και Πολιτικών(FP3). Μάθετε περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ - Η ΦΑΡΑΝ δημοσιοποιεί όλες τις δωρεές, επιχορηγήσεις και εγκρίσεις που πραγματοποιεί σε οργανισμούς και επαγγελματίες του τομέα της υγείας σύμφωνα με τους νόμους και τις πρακτικές της ΕΕ. Μάθετε περισσότερα »


Συνεργάτες


Οικονομικά Στοιχεία

Η ΦΑΡΑΝ γνώρισε σταθερή αύξηση των πωλήσεων σε μια περίοδο κατά την οποία οι δημόσιες δαπάνες για τον φαρμακευτικό τομέα μειώθηκαν δραστικά και έκτοτε παρέμειναν στάσιμες - μια απόδειξη του επιχειρηματικού δαιμόνιου και του στρατηγικού οράματος της ηγετικής της ομάδας.